Od 18 do 27 listopada zbieraliśmy pieniądze na paczkę dla potrzebującej rodziny w ramach ogólnopolskiej akcji Szlachetna Paczka 2012. Udało nam się zebrać kwotę 198,19 funtów. Przygotowane środki przeznaczyliśmy na zakup niezbędnego wyposażenia i produktów, które dla wskazanej rodziny były najpotrzebniejsze.

Spośród wielu rodzin, które zostały spisane przez wolontariuszy w Polsce musieliśmy wybrać jedną, która 9 grudnia 2012 r. otrzymała od nas przygotowaną paczkę.

Dołożyliśmy wszelkich starań aby pomoc trafiła do najbardziej potrzebujących. Już wybór pomiędzy dwoma rodzinami, żyjącymi w straszliwej i niezawinionej biedzie jest niełatwą decyzją. My spośród tysięcy rodzin mogliśmy wybrać tylko jedną. Mamy głęboką nadzieję, że dokonując tego dramatycznego wyboru nie pozostawiliśmy pozostałych rodzin bez pomocy. Ufamy, że wszyscy pozostali, których musieliśmy pominąć także otrzymali niezbędną pomoc.

Kod wybranej przez nas rodziny to: MLP-1167-025449

Za wsparcie dziękujemy wszystkim naszym darczyńcom. Szczególne podziękowania chcemy złożyć księdzu Bogdanowi Werze za wsparcie naszej akcji i udzieloną pomoc oraz całej polskiej wspólnocie parafialnej w Cardiff. Dziękujemy także Krzysztofowi Pęgielowi - wolontariuszowi w Polsce opiekującemu się rodziną oraz pomagającym mu wolontariuszom w zakupach, skompletowaniu i wręczeniu paczki.

W ramach zebranych pieniędzy udało nam się zakupić wszystkie produkty, które były najpilniejsze dla naszej rodziny. Zakupiona została kuchenka gazowa, pościel, żywność oraz środki czystości. Mamy nadzieję, że dzięki tym darom zbliżające się święta Bożego Narodzenia będą radosne i wolne od trosk dnia doczesnego dla wszystkich obdarowanych. Tego Wam życzymy z całego serca.