W niedzielę 30 czerwca w ogrodzie przy kościele św. Patryka w Cardiff odbył się Piknik Rodzinny zorganizowany przez polską wspólnotę parafialną.

Organizatorzy dobrze zadbali, aby wszyscy zaproszeni goście się nie nudzili.

Na dzieci czekały liczne atrakcje. Marek i Magda przeprowadzili szereg zabaw i konkurencji sportowo-zręcznościowych. Pani Paulina z kolei cierpliwie i profesjonalnie ubarwiała twarze wszystkich przybyłych pociech. W pobliżu kolejny Marek wraz z dziećmi modelował z balonów różne ciekawe przedmioty i zwierzątka.

Atmosferę umilało zgromadzonym Polskie Radio Cardiff, które specjalnie na tą okazję przygotowało audycję dla piknikujących. Sprzęt nagłaśniający i obsługę techniczną ofiarowało Polish Home Association. Produkty spożywcze zostały podarowane przez polskie sklepy w Cardiff.

Organizatorzy dziękują ks. Bogdanowi za wsparcie i zachęty oraz wszystkim wolontariuszom i darczyńcom za pomoc i ofiarowaną pracę.

W pikniku udział wzięło ponad 90 osób. Cały dochód z pikniku przeznaczony został na organizację rekolekcji ewangelizacyjnych, które zaplanowano na październik 2013 r.

Fotograficzny reportaż z pikniku autorstwa Anny Zając dostępny w galerii.